Android nuk sheh një flash drive usb. Si të lidheni me USB flash drive tabletë: mbështetje pas hapi

 1. Ne lidhim USB flash drive në tabletë
 2. android
 3. iPad
 4. Pajisjet e Windows
 5. Pajisje Android
 6. Skedari
 7. Hiqni sigurisht makinën
 8. Pajisjet pa një port USB

Pronarët e tabletave moderne shpesh përballen me problemin se në qoftë se ruani shumë filma dhe muzikë në të, nuk ka thjesht memorie të mjaftueshme në pajisjen. Veçanërisht nëse pajisja nuk është shumë e shtrenjtë dhe ka një sasi të vogël memorie e brendshme . Sigurisht, mund të instaloni një kartë kujtese dhe të ruani gjithçka në të, por shpesh ka situata kur duhet të transferoni disa skedarë nga një kompjuter ose një tjetër tabletë.

Ka situata kur duhet të lidhni një disk të jashtëm për të pajisje të lëvizshme

USB flash drive ka qenë prej kohësh standardi i arit për ruajtjen e shpejtë të dosjeve dhe dokumenteve personale. Disqet e mëdha janë zhytur në harresë dhe janë zëvendësuar nga disqet kompaktë. Disa përdorues u befasuan kur mësuan se mund të mos jetë aq e lehtë për të lidhur një makinë me një pajisje të lëvizshme. Por në fakt, ju mund ta lidhni atë pa ndonjë problem, duke pasur një kabllo të veçantë ose përshtatës. Ne ju ofrojmë informacione të detajuara se si të lidhni një makinë flash USB me tabletin.

Ne lidhim USB flash drive në tabletë

Informacioni në artikull është i rëndësishëm për pronarët e pajisjeve në Android dhe iOS. Nëse keni një tabletë në Windows, atëherë lidhni USB flash drive, ashtu si në një kompjuter ose laptop - thjesht mund të futni pajisjen në portën USB dhe të shihni përmbajtjen e saj.

android

Të gjitha pajisjet moderne kanë mbështetje hardware për të ashtuquajturën teknologjinë USB-OTG. Falë tij, mund të lidhni një makinë flash USB me pajisjen. Bordi ka një kontrollues që njeh disqet e jashtme dhe pajisje të tjera që nuk kërkojnë shoferë shtesë për punën e tyre.

Çfarë keni nevojë për këtë?

 1. tabletë
 2. flash drive,
 3. kabllo speciale OTG.

Nëse gjithçka është e qartë me dy pajisje të para, e treta kërkon një shpjegim shtesë. Duke pasur parasysh trashësinë e vogël të tabletës, zhvilluesit refuzojnë të përdorin USB me madhësi të plotë, duke pajisur modelet me mikroUSB ose lidhje të pronarit. Disa kompani përfundojnë pajisjen me adaptuesit e tyre, por në shumicën e rasteve do të duhet të shpenzojnë para për një pajisje shtesë të palës së tretë.


Dizajni i saj është si në vijim: nga njëra anë, microUSB ose një ndërfaqe e pronarit për t'u lidhur me tabletën, dhe nga ana tjetër, USB normale për t'u lidhur me një flash drive. Bashkangjisni kordonin në tabletë dhe futni pajisjen. Tani mund të ekzekutosh skedarin për të parë skedarët e ruajtur në të. Dritë flash do të shfaqet si një USB drive ose USB Storage.

iPad

Nëse keni një iPad, është shumë më e vështirë të lidhni një USB flash drive. Apple ka dekurajuar fort këtë dhe, në fakt, ndalon lidhjen e mediave të jashtme të magazinimit. Megjithatë, mund të lidheni. Çfarë kërkohet në këtë rast?

 1. iPads,
 2. flash drive,
 3. Rrufeja për përshtatësin e kameras USB ose përshtatës i ngjashëm.

Ka adaptues të palëve të treta që janë më të larta se ato standarde. Karakteristikat e përshtatësit janë që ju mund të shikoni vetëm foto dhe video, dhe ju mund të regjistroni vetëm nga një flash drive. Duhet të siguroheni që struktura e skedarit përkon me atë të kamerës. Në këtë rast, sistemi do të shfaqë të gjitha skedarët në galerinë standarde. Riformatoni skedarët video në formatin mp4, dhe foto - në jpg, transferojini ato në dosjen e krijuar DCIM.


Kompjuterët e tabletëve kanë fituar shumë shpejt popullaritetin, sepse ato kombinojnë një potencial të konsiderueshëm funksional dhe në të njëjtën kohë kompaktësinë. Megjithatë, një numër i madh i atyre që sapo kanë blerë këtë pajisje dhe po fillojnë të punojnë me të, përballen me disa vështirësi në përdorimin e pajisjes. Kjo është për shkak të veçorive të tabletës, kështu gjëra të tilla të dukshme me të cilat punojmë pajisje të jashtme , kanë një numër karakteristikash.

Për shembull, shumë pronarë të një vegle të tillë së shpejti kanë një problem - si ta lidhësh një flash drive me tabletin. Këto transportues të të dhënave janë përdorur gjerësisht, prandaj ky artikull do të diskutojë metoda të ndryshme për të lidhur me makinë tabletin, në varësi të modelit dhe softuerit.

Pajisjet e Windows

Ky version i konfigurimit të tabletëve është më i suksesshmi, që prej Port USB dhe sistemi operativ nga Microsoft bën lidhjen e medias flash me tabletë shumë lehtë. Procesi nuk është shumë i ndryshëm nga lidhja e një flash drive me një kompjuter ose laptop: lidhet, hapet në tabletë dhe përdoret.

Pajisje Android

Pllakat me këtë sistem operativ në treg shumë më tepër. Megjithatë, lidhja e makinës me tableta të tilla në shumicën e rasteve kërkon punë shtesë me pajisjen. Kjo është e nevojshme sepse eksploruesi i parazgjedhur nuk është mjaft i mirë, kështu që kur lidhni një flash drive, ka gjasa që sistemi të mos jetë në gjendje ta zbulojë atë. Prandaj, artikulli jep një udhëzues të detajuar mbi mënyrën e lidhjes dhe si të hapësh një makinë flash USB në tablet.

Skedari

Së pari ju duhet të instaloni menaxherin e skedarëve, merrni parasysh dy shembuj:

StickMount - vendosni të drejtat e rrënjës për aplikacionin. Lidhni USB flash drives, nisni menaxherin e skedarëve dhe ndiqni rrugën / sdcard / usbStorage / ku do të gjeni pajisjen tuaj.

ES Explorer - nisni aplikacionin dhe hapni seksionin e kartës SD. Hapet një pemë dosje, ku ne ndjekim rrugën mnt / sda / sda1, ku shfaqet përmbajtja e flash drive.

Hiqni sigurisht makinën

Një pyetje po aq e rëndësishme është se si të hiqni flash drive nga pajisja, meqenëse jetëgjatësia e disqetit varet nga ajo. Për ta bërë këtë, shkoni te Settings -> Memory -> Çaktivizoni kartën e kujtesës , ku të gjitha disqet flash janë të vendosura.
Lidhja e një flash drive Apple nuk do të konsiderohet për shkak të politikës strikte të pajisjeve të jashtme të kompanisë.


Pajisjet pa një port USB

Pronarët e pajisjeve të tilla mund të përdorin gjithashtu një flash drive. Për këtë, ofrohet një port miniUSB ose microUSB, si dhe bundled Kabllo OTG e cila në këtë rast është një përshtatës. Duke lidhur flash drive me një kabllo, ju mund të vazhdoni lidhjen duke përdorur një nga metodat e mësipërme.
Lidhja e një flash drive USB me një tabletë është një procedurë mjaft e thjeshtë, thjesht ndiqni procedurën e përshkruar në këtë artikull. Përmirëso aftësitë e përdorimit të tabletit dhe përdorni të gjitha tiparet e pajisjes suaj!

Çfarë keni nevojë për këtë?
Çfarë kërkohet në këtë rast?