Aliexpress paratë nuk erdhën pas mosmarrëveshjes. Rimbursimet nga Aliexpress në mosmarrëveshjen e fituar.

 1. Ku paratë vijnë nga Aliexpress
 2. Paguar nga një celular përmes Qiwi
 3. Paguam me para në dorë përmes Yandex
 4. Paguhet në para të gatshme në sallon
 5. Çfarë duhet të bëni nëse paratë janë dërguar dhe karta bankare nuk është e vlefshme
 6. Sa kohë mbrapa paratë
 7. A është e mundur për të ndjekur procesin e rimbursimit
 8. Para nga Aliexpress nuk erdhi
 9. Në përfundim

Në komentet në hvastik.com shpesh bëni një pyetje në lidhje me përmbajtjen e mëposhtme:

Kam marrë një artikull të dëmtuar. I hapja mosmarrëveshjen, shitësi e miratoi atë. Dhe paratë nuk erdhën. Çfarë duhet të bëni

Pyetja mund të ketë variacione të ndryshme, por esenca është e njëjtë - paratë duhet të kthehen, por ato nuk janë. Le të përpiqemi ta kuptojmë.

Ku paratë vijnë nga Aliexpress

Unë dua t'ju kujtoj se paratë gjithmonë kthehen në të njëjtën mënyrë që ju keni paguar për porosinë tuaj. Kjo është, nëse keni paguar nga kartela, atëherë paratë do të kthehen në kartë. Nëse keni paguar Webmoney, pastaj në Webmoney. Nëse keni bërë një pagesë duke përdorur një telefon celular, paratë do t'i kthehen atij. Por ka nuanca.

Paguar nga një celular përmes Qiwi

Për shembull, nëse keni paguar një urdhër duke përdorur një telefon celular përmes Qiwi, atëherë paratë nuk do të kthehen në telefonin tuaj në një portofol Qiwi. Edhe nëse nuk e keni nisur në mënyrë specifike këtë portofol. Portofoli krijohet automatikisht kur të paguani, numri i tij është numri i telefonit nga i cili keni paguar. Për të hyrë në këtë portofol, ju duhet të shkoni në faqen e internetit të Qiwi, futni numrin tuaj celular dhe klikoni "Harrojeni fjalëkalimin". Fjalëkalimi do të vijë në SMS dhe ju mund të hyni në portofolin.

Paguam me para në dorë përmes Yandex

Tani rendi mund të paguhet me para në dorë përmes Yandex Money. Rimbursimet për pagesa të tilla gjithashtu bien në portofolin. Këtë herë në portofolin Yandex Money. Unë shpresoj që ju të kuptoni se askush nuk do t'ju sjellë të holla për një rimbursim.

Paguhet në para të gatshme në sallon

Nëse keni paguar për porosinë në para në zyrat e salloneve të komunikimit, paratë do të kthehen në llogarinë e telefonit celular të specifikuar kur vendosni porosinë për Aliexpress.

Çfarë duhet të bëni nëse paratë janë dërguar dhe karta bankare nuk është e vlefshme

Koha e dorëzimit me Aliexpress mund të jetë mjaft e gjatë. Mosmarrëveshja gjithashtu mund të marrë shumë kohë. Prandaj, situata kur paraja është dërguar nga Aliexpress në një kartë të skaduar nuk është e rrallë.

Si rregull, një kartë bankare lidhet me një llogari kartelash. Kthimi kthehet në bankë. Nëse kartela në të cilën ka ardhur pagesa ka skaduar, mund të ndodhin këto:

 • Paratë do të shkojnë në një llogari të veçantë dhe do të presin shpërndarjen manuale. Kjo është, ju e thirrni bankën, shpjegoni situatën, dhe paratë do të gjenden. Ju do të kreditoheni në kartën e re.
 • Në disa banka, nëse pronari i kartës së skaduar mbetet një klient bankar dhe karta rifillon, çdo gjë ndodh automatikisht. Thirrni bankën dhe pyesni se çfarë veprimesh ju kërkohet.

Me një fjalë, nëse karta është e skaduar, atëherë duhet të telefononi organizatën që lëshoi ​​kartën dhe të kërkoni çfarë të bëni në situatën tuaj.

Dhe mos u përpiqni të paguani me një kartë që ka një afat më të shkurtër se gjashtë muaj.

Sa kohë mbrapa paratë

. Paratë kthehen brenda 10 ditëve pas mbylljes së urdhrit. Zakonisht shumë më shpejt. Por jo gjithmonë banka apo sistemi i pagesave i kreditojnë këto para në çast. Në të kaluarën, shumë konsumatorë u ankuan që kthimet e Qiwi u shtynë me javë. Kohët e fundit, probleme të tilla nuk janë dëgjuar.

Në përvojën tonë, paratë i kthehen Webmoney pothuajse menjëherë pas paraqitjes së planit të rimbursimit. Kjo është shumë e shpejtë. Kur bëni pagesa në kartë, qoftë në kartel rubla, pastaj 1-2 ditë biznesi, përsëri pas paraqitjes së planit të rimbursimit.

A është e mundur për të ndjekur procesin e rimbursimit

Po. Shkoni në porosinë tuaj në Aliexpress. Klikoni butonin Informacion Financiar, në fund do të ketë një kolonë Rimbushje.

Nëse pagesa ju shkoi, do të shihni një orar të tillë.

Ajo thjesht tregon procesin e pagesës sipas datave.

KUJDES!

Para se të themi se kam fituar mosmarrëveshjen, dhe paratë nuk kanë ardhur, OBEZOHEN të gjeni dhe kontrolloni këtë orar. Nëse nuk ka grafikë, atëherë askush nuk ju ka dërguar para, dhe mosmarrëveshja me siguri nuk ka fituar. Nëse data e specifikuar në paragrafin Rimbursimi nuk është plotësuar, atëherë duhet të prisni.

Para nga Aliexpress nuk erdhi

Vetëm nëse ka një plan rimbursimi dhe ka kaluar më shumë se 10 ditë që nga data e fundit e specifikuar në Rimbursim të përfunduar dhe nuk ka para në deklaratën në kartën tuaj (ose në një llogari të telefonit celular, portofolin tuaj të sistemit të pagesave), atëherë mund të thuhet se e keni situatën në titullin e këtij neni. Para se të vijnë në komentet në hvastik.com ose duke sobbing në forume se si shitësi mashtruar ju, kontrolloni disponueshmërinë e orarit, datën dhe shikoni në paratë në deklaratë.

Nëse ka një plan, datat janë zhdukur dhe deklarata është bosh. Para së gjithash shkruaj në mbështetje të Aliexpress. Sipas rishikimeve të fundit, nuk është gjë e keqe të ktheheni në mbështetje të Alipay (të gjitha pagesat për Aliexpress kalojnë përmes tyre). Dhe pyesni ku janë paratë tuaja. Nëse konfirmoni se paratë janë larguar, atëherë do t'ju duhet të kontaktoni bankën ose në mbështetje të sistemit të pagesave.

Në përfundim

Në përfundim, unë edhe një herë theksoj se në mosmarrëveshjet e fituara paratë nuk i kthehen shitësi, por nga Aliexpress. Nëse shitësi kinez dhe dollari mund të varen, atëherë Aliexpress prishin reputacionin e të mashtruarit, kjo nuk ka kuptim. Prandaj, nëse fitoni një mosmarrëveshje, atëherë paratë do t'ju kthehen me siguri. Nuk ka asgjë për t'u shqetësuar. Por kjo nuk do të thotë që ju duhet të lini gjithçka që të marrë rrugën e saj. Sidomos në situatat e pagesave pa karta. Pagesa e celularit, parave të gatshme - këto situata monitorohen me kujdes.

Jetë i sigurt për të lexuar artikullin tonë në lidhje me Kryerja e mosmarrëveshjes mbi Aliexpress . Seksioni për refandam on.