Çfarë duket një kamera e fshehur?

 1. Karakteristikat e zbulimit
 2. Pajisjet elektromagnetike
 3. Detektor i videokamerës
 4. Zbulimi i Kanalit të Transmisionit

Nevoja për të zbuluar kamera të fshehura dhe pajisje të tjera që mund të kryejnë mbikëqyrje ilegale të një personi është i pranishëm në çdo fushë të aktivitetit. Ky problem Kjo bëhet veçanërisht e rëndësishme kur bëhet fjalë për biznesin e madh.

Kërkimi në internet dhe për mbikëqyrje të fshehtë Ai siguron një mundësi jo vetëm për të parandaluar rrjedhjen e të dhënave të rëndësishme për kompaninë tuaj, por edhe për të parandaluar ndërhyrjen e palëve të treta në biznes.

Karakteristikat e zbulimit

Duhet të theksohet se në vitet e fundit, popullariteti i pajisjeve që regjistrojnë video dhe audio të fshehura, po rritet aq shpejt sa kompanitë prodhuese po përpiqen t'i bëjnë produktet e tyre si të padukshme dhe të mbrojtura nga zbulimi. Çdo ditë, kamerat spiun po bëhen më të avancuara dhe inovative, kështu që duhet të përdorësh të njëjtin pajisje për të kërkuar për ta. Disa kamera për cctv fshehtë në madhësi nuk boxffs inferior matchboxes.

Është pothuajse e pamundur të zbulosh një pajisje të tillë nga vetja, pa përdorimin e pajisjeve të palëve të treta. Sidomos duke pasur parasysh faktin se pothuajse të gjitha modelet në treg janë të pajisura me një funksion fuqi autonome prandaj, u mungon telave.

Përfshirja ose mund të kryhet në distancë ose në një orar të caktuar, i cili është vendosur paraprakisht. Dhe transferimi i informacionit mund të bëhet përmes teknologjive pa tel , gjë që i bën këto pajisje të padukshme të jetë e mundur.

Kompanitë që prodhojnë mjete për zbulimin e videokamerave gjithashtu nuk ulen akoma dhe prodhojnë gjithnjë e më shumë pajisje të reja dhe të sofistikuara. Ndër më të shumtët mënyra efektive Zbulimi i kamerave të fshehta të fshehtë mund të identifikohet si më poshtë:

 • duke përdorur pajisje që mund të zbulojnë një sinjal radioje videokamera e fshehur në procesin e transmetimit të transmetimit të videos;
 • zbulim videokamera spiun me ndihmën e pajisje moderne e cila është në gjendje të gjejë rreze lazer e lentës së kamerës;
 • përdorimi i një detektori elektromagnetik, falë të cilit është e mundur të gjendet vendi ku ndodhet pajisja e regjistrimit.

duke përdorur pajisje që mund të zbulojnë një sinjal radioje  videokamera e fshehur  në procesin e transmetimit të transmetimit të videos;  zbulim  videokamera spiun  me ndihmën e  pajisje moderne  e cila është në gjendje të gjejë rreze lazer e lentës së kamerës;  përdorimi i një detektori elektromagnetik, falë të cilit është e mundur të gjendet vendi ku ndodhet pajisja e regjistrimit

Pajisjet optike për të kërkuar një video kamera të fshehtë janë ndër më të efektshmet dhe më të njohurit. Parimi i funksionimit të një pajisjeje të tillë është se çdo mjet për regjistrim është i pajisur me një element të ndjeshëm ndaj dritës që pasqyron rrezet që rrjedhin nga një pajisje optike. Me fjalë të tjera, nëse pajisja optike drejtohet në vendin ku është vendosur kamera regjistrimi i fshehur atëherë ajo do të zbulohet në çast.

Kur përdorni një pajisje të tillë, nuk duhet harruar se pajisjet më të zakonshme mund të pasqyrojnë rrezet. Në mënyrë që të shmangni ato të rreme, ju duhet të konfiguroni me kujdes filtrat e pajisjes në mënyrë që të mund të filtroni zhurmë shtesë. Funksione të ngjashme kanë çdo detektor optik, madje edhe nga kategoria e çmimit të mesëm.

Pajisjet elektromagnetike

Shumica e kamerave në treg për mbikëqyrje të fshehtë janë të pajisura me matrica të veçanta që mund të mburren me një procesor produktiv. Në procesin e përdorimit të detektorëve elektromagnetikë, është e nevojshme t'i kushtohet vëmendje faktorëve të tillë, siç janë sfera e rrezet nga kamera, tiparet e pajisjes video, si dhe numri i kamerave të fshehura që mund të jenë në dhomë.

Një tipar dallues i këtyre detektorëve është se përdorimi i tyre lejon kërkime të besueshme, me cilësi të lartë dhe heshtje për kamerat video. Rrethimi nuk do të jetë në gjendje të vërejë ose të dëgjojë funksionimin e pajisjes. Në tregun modern paraqiten edhe pajisjet që janë të pajisura me një antenë të vogël që ju lejon të kryeni kërko i fshehur video kamera në çdo kusht.

Duhet të theksohet se disavantazhi kryesor i pajisjeve të tilla është cilësia e dobët sinjalizo nëse antena nuk është pozicionuar saktë. Është shumë më efikase për të kryer një kërkim, duke mbajtur antenën në dorën tuaj të shtrirë dhe duke e drejtuar atë në pjesë të ndryshme të dhomës së studimit.

Në tregun modern ekzistojnë variantet e detektorëve elektromagnetikë, të cilët vazhdimisht monitorojnë dhomën dhe sigurojnë siguri maksimale nga çdo problem. Ata zakonisht lidhen me një PC dhe janë të pajisur me sistem automatik përditësime në bazën e të dhënave të ngulitur. Sa i përket pajisjeve optike për zbulimin e një kamera të fshehtë CCTV, ata nuk janë në gjendje të kryejnë një punë të tillë. Përdorimi i tyre kërkon më shumë kohë, prandaj është shumë më mirë t'i jepet përparësi detektorëve elektromagnetikë, të cilët janë më efikasë dhe të lejojnë mbrojtjen maksimale të ambienteve nga mbikëqyrja e paautorizuar me video.

Mete video moderne, transmetuesit dhe faqerojtësit, kanë arritur gjatë një madhësie miniaturë. Madhësia e lentës është më pak se 1 mm! Kjo lente e ndërtuar është shumë e vështirë për tu gjetur, veçanërisht nëse është e maskuar.

Për të zbuluar një aparat të fshehur, përdoret një klasë speciale e pajisjeve - detektorë kamera (detektor video). Si punon detektor i kamerës dhe si mund të gjesh një kamerë të fshehur video duke përdorur një detektor të tillë. Pajisjet shtesë për kërkimin e kanalit video të fshehura transmetuesit (video bugs).

Zbuloni videokamera të fshehura në disa mënyra. Dy kryesore, zbulojnë lente video të një aparati të fshehur (detektor kamera, detektor lente video) dhe lokalizojnë kanalin transmetues të videoskuzës (detektor fushë).

Qasja e parë në zbulimin e një videoje të fshehur është e thjeshtë dhe nuk kërkon ndonjë aftësi të veçantë. Pajisja përdoret për të zbuluar lentet e fshehura video. Një pajisje e tillë mund të zbulojë edhe lentën më të vogël të kamerës (përplot, diametër më pak se 1 mm).

Parimi bazohet në "ndezjen" e lentës. Çdo lente e integruar, kur skanon zonën në detektorin monokular, do të jetë i dukshëm si një pikë e kuqe e ndritshme. Këtu është një vështrim maskuar kamera e fshehur .

Ky është procesi i zbulimit të një videokamere të fshehur. Një detektor video kamera është në gjendje të zbulojë çdo lloj lente, kamera të zakonshme shtëpiake, të fshehura, të ndërtuara dhe të veshura në veshje.

Detektor i videokamerës

Detektor i videokamerës

Zbulimi i Kanalit të Transmisionit

Nëse aparati i fshehur po transmeton ( kanale pa tel komunikimet, radio, Bluetooth, Wi-Fi, etj.), mund të gjesh një aparat të tillë duke zbuluar kanalin e transmetimit aktiv. Për këtë qëllim, përdoret pajisja Detector Fusha.

Një pajisje e tillë është universale, dhe me ndihmën e një detektor të fushës mund të kërkoni pothuajse të gjitha faqerojtësit pa tel, gabime audio, përgjime, fshehur telefonat celularë , pajisje ndjekja e fshehur etj

Një pajisje e tillë është universale, dhe me ndihmën e një detektor të fushës mund të kërkoni pothuajse të gjitha faqerojtësit pa tel, gabime audio, përgjime, fshehur  telefonat celularë  , pajisje  ndjekja e fshehur  etj

Vëzhgimi i fshehtë video është qitje nga kamerat video që nuk janë të dukshme për të huajt. Pra, opsioni ideal për vendosjen e kamerës në objektet e zakonshme - në pajisje shtëpiake , në brendësi, ose në shtratin e ndonjë objekti, por kjo është e ndaluar me ligj. Më së shpeshti përdoret kamera mikro fshehur CCTV performancën paketë. Kjo është për shkak të faktit se aparati pa paketim mund të vendoset në çdo objekt të përshtatshëm dhe ju do të merrni me të vërtetë fshehur video survejimi.
. Por ka një disavantazh shumë të rëndësishëm - cilësia e ulët imazhe dhe të shtënat në distanca të shkurtra.


Një element opsional i një video kamerash të fshehtë të mbikqyrjes është një mikrofon
Një element opsional i një video kamerash të fshehtë të mbikqyrjes është një mikrofon. Por gjithçka varet nga detyra. Për shembull, nëse doni të instaloni një mbikëqyrje të fshehtë video në apartament për një dado ose grua, atëherë regjistrimi i audios mund të bëhet edhe më i rëndësishëm se videoja.


Në këtë rast, nëse fshehni siç duhet sistemin e mbikëqyrjes së fshehtë, atëherë çmontimi i tyre do të jetë i vështirë për tu gjetur
Në këtë rast, nëse fshehni siç duhet sistemin e mbikëqyrjes së fshehtë, atëherë çmontimi i tyre do të jetë i vështirë për tu gjetur. Kjo është e vërtetë për instaluesit profesionistë, por sepse ata kujtojnë vendndodhjen e kamerës në lidhje me objektet fqinje. Opsioni më ideal për fillestarët është mini kamera të fshehura në sensorë, ju mund t'i bleni në çdo dyqan në internet.

Natyrisht, çdo profesionist do të përcaktojë nëse ka një kamera të fshehur në sensor ose jo, por për shumicën e njerëzve do të jetë e padukshme
Natyrisht, çdo profesionist do të përcaktojë nëse ka një kamera të fshehur në sensor ose jo, por për shumicën e njerëzve do të jetë e padukshme. Dyqanet shesin kamera të fshehura në sensorë të mbrojtjes nga zjarri dhe sensorë pasivë me infra të kuqe. Më shpesh, ata instalojnë kamera si "Bordi" ose "pin-Hole" me një gjatësi fokale prej 3. 6 mm. Është e nevojshme jo vetëm për të fshehur butësisht kamerën, por edhe telat nga furnizimi me energji dhe sinjali video. Kamerat e fshehtë pa tela i shmangen këtyre vështirësive. Disa kamerat mund të mbinxehen, veçanërisht nëse instaloni kamerën në një sipërfaqe plastike ose druri.

Si të zbuloni një kamerë të fshehur?

Përveç një kërkimi tërësor, ekziston një pajisje e shkëlqyeshme që do të zbulojë një aparat të fshehur brenda pak sekondash.

Detector i kamerave të fshehura (shembull - foto 4.

Kërkimi dhe detektimi i mikro-lenteve të kamerave të fshehura video realizohet me anë të analizës vizuale të sipërfaqeve të dhomës, të gjitha elementet e mobiljeve dhe të brendshme përmes syzeve

Zbulimi bazohet në pasurinë e reflektimit të kundërt të rrezatimit të drejtuar nga një sistem optik i një lente - një matricë CCD të një kamere video të fshehur. Filtrimi i rrezatimit të pikturuar në pikturë njëngjyrëshe reflekton kamerën me mikrovalë që ju lejon të ndani reflektimet natyrore të burimeve të tjera të dritës.

Ju gjithashtu mund t'i zbuloni ato duke përdorur treguesin e fushës (nëse informacioni transmetohet nga kamera nëpërmjet një kanali radioje) ose me një detektor elektromagnetik të kamerave video. TD _ Artikull Neni TD _Spy spiunazhi.

Si të zbuloni një kamerë të fshehur?