Përmirëso zërin në telefonin tuaj të mençur. Si të përmirësoni zërin në laptopë: udhëzime të hollësishme

 1. Çfarë është ViPER4Windows?
 2. Si ta përmirësoni zërin me ViPER4Windows?
 3. Si të jesh me kufje plug-in
 4. Çfarë tjetër mund të bëni
 5. Ndërtuar në Windows
 6. Programe të veçanta

Nëse keni një kartë të shëndoshë të shëndoshë ose nuk dëgjojnë kufje cilësi më të mirë , është e mundur me ndihmën e softuerit të posaçëm për të përmirësuar cilësinë e zërit në një kompjuter ose laptop pa kosto monetare.

Në këtë artikull ne do të diskutojmë se si të përmirësojmë zërin në një kompjuter Windows duke përdorur programin ViPER4Windows. Me këtë program ju mund të përmirësoni thellësinë dhe qartësinë e zërit, si dhe të rrisni basin. E gjithë kjo mund të bëhet pa ndërhyrje dhe shtrembërim të zërit.

Çfarë është ViPER4Windows?

Programet për të përmirësuar cilësinë e zërit, si rregull, kanë një reputacion shumë të keq - fakti është se nuk ka mrekulli, dhe me ndihmën e softuerit, papritmas nuk do të dëgjojmë në kartën e shëndoshë të integruar ose në kufje nga telefoni që zë cilësia që kënaq kënaqësinë e muzikës. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se për një përmirësim të vogël, por mjaft të rëndësishëm, duhet të marrim menjëherë një portofol - kjo mund të bëhet duke përdorur programin.

Një nga programet më të mira për të përmirësuar cilësinë e zërit, sidomos për Android, është ViPER. Megjithatë, jo të gjithë e dinë që ViPER është gjithashtu në dispozicion për kompjuterë dhe laptopë me Windows.

Softueri ViPER përdoret për të përmirësuar cilësinë e zërit në pajisje dhe sisteme të ndryshme. Sigurisht, opsioni më popullor është ViPER4Android, që është, ViPER për Android. Është program është i lirë të shkarkohet dhe është shumë i popullarizuar, kryesisht për shkak se ajo në të vërtetë jep rezultate pozitive - mund ta përdorni për të rritur basin, për të pastruar tingullin, për të redaktuar barazimin, për të aktivizuar shtrirjen e zërit etj. punon po aq mirë.

Ndryshe nga softueri i ofruar nga prodhuesi për kufje ose karta zanore, ViPER4Windows paraqet efekte që nuk mbivendosen artificialisht në tingull. Për të punuar si duhet, duhet ta instaloni programin me drejtuesit.

Si ta përmirësoni zërin me ViPER4Windows?

Tani i drejtohemi drejtpërdrejtë vetë udhëzimeve - si ta përmirësojmë zërin në një kompjuter portativ ose kompjuter duke përdorur programin. Për fat të mirë, kjo nuk është e vështirë. Para së gjithash, shkarkoni softuerin dhe instaloni në kompjuterin tuaj.

Pas përfundimit të instalimit, do të duhet të zgjidhni një pajisje që duhet të përmirësojë cilësinë e zërit të programit ViPER4Windows. Zgjidhni nga lista pajisje të shëndoshë parazgjedhje që përdorni. Në rastin tim, kjo është Headset Creative - megjithatë, nëse përdorni vetëm kartën e shëndoshë të integruar, atëherë ka shumë të ngjarë që do të keni artikullin "Speakers" nga Realtek HD Audio.


Në rastin tim, kjo është Headset Creative - megjithatë, nëse përdorni vetëm kartën e shëndoshë të integruar, atëherë ka shumë të ngjarë që do të keni artikullin Speakers nga Realtek HD Audio

Nëse nuk e dini se cila pajisje për të luajtur tinguj është caktuar nga default, kliko me të djathtën në ikonën e altoparlantit në panel Detyrat e Windows dhe zgjidhni "Pajisjet e riprodhimit". Në listën e pajisjeve, kontrolloni atë që tregohet nga default - këtu do të gjeni llojin e pajisjes (për shembull, Folësit) dhe emrin (për shembull, Realtek HD Audio). Kur e dini që pajisja është përdorur për rishikim, zgjidhni atë në dritaren e programit. Ju pastaj do të nxitet për të rifilluar kompjuterin.

Pas rifillimit të sistemit, shkoni te menyja Start dhe zgjidhni ViPER4Windows. Do të shfaqet një dritare e programit me të gjitha opsionet e disponueshme. Para së gjithash, duhet të aktivizoni punën duke përdorur kontrollin e energjisë në anën e majtë. Pas aktivizimit, mund të përdorni funksione të tjera.


Ekzistojnë tre opsione që mund të aktivizohen - Modaliteti i muzikës (modaliteti i muzikës), Modaliteti i filmave (modaliteti i videove) dhe Freestyle (i përgjithshëm). Në secilën mënyrë ju do të gjeni cilësime të ndryshme të funksioneve në dispozicion.


Ndër opsionet në dispozicion:

 • ViPER XBass - ngritje e nivelit natyral;
 • ViPER XClarity - sqarimi natyral i zërit;
 • ViPER Cure Tech + - mbrojtje për një kohë të gjatë të dëgjimit të muzikës;
 • Surround - disa mënyra të zërit rrethues;
 • Barazues - barazues me disa skema të gatshme;
  Kompresor i shëndoshë;
 • Vëllimi i zgjuar - barazimi automatik i vëllimit (i dobishëm për video).

Të gjitha këto opsione mund të personalizohen sipas dëshirës suaj. Riprodhimi më i mirë i cilësisë mund të arrihet duke rritur basin dhe duke pastruar tingullin. Në çdo kohë, mund të aktivizoni / fikni programin duke përdorur kalimin "Power", kështu që ju mund të kontrolloni se çfarë është ndryshimi para dhe pas instalimit të përmirësimeve.

Natyrisht, të tre mënyrat (muzika, videoja dhe e përgjithshme) ju lejojnë të vendosni cilësime të veçanta për çdo formë të dëgjimit. Për më tepër, të gjitha cilësimet tuaja mund të ruhen si skedarë (Ruaj paraprakisht) dhe pastaj të ngarkohen (Ngarkimi paraprak).

Tipi ynë i parë do të duket i çuditshëm: futeni në kufjet tuaja dhe ndizni muzikën. Kufje të lartpërmendura ose në vesh, nëse përdoren si duhet, ofrojnë më shumë aftësi të shëndosha sesa çdo pajisje shumë e shtrenjtë pa tel Bluetooth, madje edhe ato që nuk janë të lira zhurma e ambientit . Fakti është se sinjali muzikor i kufjeve vjen direkt në vesh.

Për të nxjerrë tingullin maksimal nga kufjet tuaja, le të fillojmë me një të thjeshtë. Sigurohuni që kufjet përputhen me veshët tuaj. Në disa modele është shumë e vështirë të përcaktohet se ku është kanali i duhur dhe ku kanali i majtë është - ato nënshkruhen me shkronja të vogla në vendin më të papritur. Natyrisht, ka stile muzikore ku nuk ka shumë rëndësi, por është e preferueshme që ende të dëgjosh regjistrimin në formën në të cilën ishte menduar nga prodhuesi.
Këtu ligji i stereo vjen në fuqi: me ndihmën e dy kufjeve të pozicionuara mirë, mund të dëgjoni shumë më tepër detaje se sa nëpërmjet një altoparlanti të vetëm pa tel. Dy dinamika të tilla do të duhet të monitorohen gjatë gjithë kohës, në mënyrë që ata të mbeten në një distancë të barabartë nga veshi dhe në të njëjtën kënd. Në kufje, ky problem mungon.
Një tjetër tip elementar: eksperimentoni me pozitën e altoparlantit në kufje lart. Zhvendosni gota të larta, të ulëta, të ktheheni - dhe dëgjoni se si ndryshon tingujt. K duhet të mësohet.


Si të jesh me kufje plug-in


Si të jesh me kufje plug-in

Nëse mbështetëset e veshëve në kufjet tuaja plug-in nuk përputhen mirë, asgjë e mirë nuk do të vijë prej saj. Disa njerëz janë me fat - ata vetëm vënë kufje në veshët e tyre, shtypni ato pak - dhe gjithçka mban përsosur. Skedat e shtrënguara sigurojnë izolim të mirë dhe të shëndoshë, dhe kështu shëndoshë optimale.
Dhe dikush përpiqet të mbështesë veshët me forma dhe madhësi të ndryshme dhe ende nuk mund të arrijë një rezultat të pranueshëm, i cili ndikon në cilësinë dhe vëllimin e zërit. Në këtë rast, është mjaft e mundur të blini veçmas tabela ose klipe. Një tip pak: kanalet e veshit të majtë dhe të djathtë mund të jenë mjaft të ndryshëm në madhësi dhe kërkojnë mbivendosje të ndryshme. Nëse problemi nuk është zgjidhur, përpiquni të hapni gojën dhe ta futni skajin e sipërm të veshit pak me një dorë ndërsa futni kufje. Kjo do ta hapë pak kanalin.
Kuartet e guaskës mbahen në pjesën e jashtme të veshit dhe, për fat të keq, ata kurrë nuk do të japin një tingull të tillë si futjet e vakumit.

Çfarë tjetër mund të bëni


Çfarë tjetër mund të bëni

Nëse jeni duke dëgjuar muzikë ekskluzivisht nga telefoni juaj inteligjent, përpiquni të blini një lojtar portativ ose. Ju do të habiteni në dallimin në tinguj edhe në modelet relativisht të lira, për të mos përmendur cilësinë HD.
Por në përgjithësi, nëse nuk jeni të kënaqur me tingujt e kufjeve tuaja, blini. Në Kovon tonë Ukrainë dyqan ju do të gjeni modele për çdo shije dhe buxhet!

Nëse tingulli, i cili riprodhon altoparlantët e ndërtuar në laptop, nuk i përshtatet, atëherë mënyra më logjike për të përmirësuar cilësinë e tij do të ishte blerja e altoparlantëve të jashtëm. Megjithatë, ju mund të bëni pa blerjen e pajisjeve shtesë, nëse përdorni si duhet softuer për të përmirësuar zërin.

Ndërtuar në Windows

Secili pronar i laptopit e gjeti veten në një situatë ku as vëllimi as cilësia e zërit nuk ishin të mjaftueshme për të dëgjuar muzikë të rehatshme ose për të parë një film. Ju mund ta rregulloni këtë të metë duke përdorur mjetet e integruara të sistemit.

Nëse pas vendosjes së altoparlantëve gjatë frymëmarrjes ato zih frymën, hapni barazuesin përsëri dhe ulni pak 2-3 rrëshqitësit e parë. Për fat të keq, nuk ekzistojnë parametra të tillë. kartat e zërit . Nëse nuk shihni kartën Përmirësimet në pronat e altoparlantëve ose ka një tab, por nuk mund të aktivizoni barazuesin, nuk do të jeni në gjendje të përmirësoni tingullin në laptop duke përdorur mjetet e inkorporuara.

Përveç kësaj, kthimi i barazuesit në maksimum mund të çojë në ulje të cilësisë së zërit dhe një dështim të shpejtë të altoparlantëve të laptopëve. Prandaj, për të përdorur këtë metodë vazhdimisht nuk rekomandohet. Është më mirë për të marrë një sistem normal të altoparlantëve dhe ta lidhni atë me një kompjuter portativ, në vend që të zëvendësoni altoparlantët e integruar të laptopit.

Programe të veçanta

Nëse mjetet e integruara të akordimit audio nuk ndihmojnë, provo përdorimin e programit SRS Audio Essentials. Kjo ju lejon të përmirësoni zërin në një kompjuter portativ pa blerë altoparlantë.

 1. Instaloni programin dhe rinisni kompjuterin.
 2. Nisni SRS Audio Essentials dhe minimizoni dritaren.
 3. Hapni panelin e kontrollit. Zgjidhni pamjen "Ikonat e vogla" dhe shkoni te seksioni "Zëri".
 4. Sigurohuni që pajisja e riprodhimit ka SRS Audio Essentials folës të instaluar sipas parazgjedhjes.

Nëse një pajisje tjetër është shënuar me tik-tak për të luajtur zërin, pastaj kliko me të djathtën mbi folësit e programit dhe kliko "Përdor sipas default". Nëse një pajisje tjetër është shënuar me tik-tak për të luajtur zërin, pastaj kliko me të djathtën mbi folësit e programit dhe kliko Përdor sipas default

Pas zgjedhjes së pajisjes korrekte, mbyllni panelin e kontrollit dhe ktheheni në dritaren e programit. Luaj ndonjë skedar audio për të kontrolluar cilësinë e zërit. Programi ofron katër mënyra rishikimi: muzikë, lojëra, filma, zë. Pasi secili modalitet është zgjedhur, SRS Audio Essentials zgjedh automatikisht cilësimet optimale shëndoshë.

Butoni pranë jush ju lejon të kaloni mes pajisjeve - folësve të jashtëm, folësve të integruar të një laptop dhe kufje. Për të marrë cilësinë më të mirë të zërit, zgjidhni folësit e integruar dhe llojin e përmbajtjes që po luhet. Butoni pranë jush ju lejon të kaloni mes pajisjeve - folësve të jashtëm, folësve të integruar të një laptop dhe kufje

Nëse tingujt ende nuk ju përshtaten, klikoni butonin Advanced. Do të shfaqet një meny shtesë me gjashtë rrëshqitës. Rregulloni ato manualisht për të maksimizuar cilësinë. Zakonisht, për një përmirësim të dukshëm, thjesht zgjidhni llojin e pajisjes dhe përmbajtjes audio. E vetmja dobësi për SRS Audio Essentials është të paguar , në qasjen demo nuk mund të ndryshoni asgjë.
Nëse tingujt ende nuk ju përshtaten, klikoni butonin Advanced

Çfarë është ViPER4Windows?
Si ta përmirësoni zërin me ViPER4Windows?
Çfarë është ViPER4Windows?
Si ta përmirësoni zërin me ViPER4Windows?