Si të zgjidhni një telekomandë për një makinë të kontrolluar nga radioja?

  1. Llojet e kontrolleve të largëta
  2. Çfarë karakteristikash ju duhet t'i kushtoni vëmendje kur zgjedhni
  3. Revolucionarë në botën e kontrollit të radios - konsolet më të mira për makinën tuaj

Në prag të garave përgjegjëse, para përfundimit të kuvendit të KIT të një komplete makine, pas aksidenteve, në kohën e blerjes së një makine nga një asamble e pjesshme dhe në një numër rastesh të tjera të parashikueshme ose spontane, mund të ketë nevojë urgjente për të blerë një telekomandë për një makinë të kontrolluar nga radio. Si të mos humbasësh zgjedhjen, dhe cilat veçori duhet t'u kushtohet vëmendje e veçantë? Kjo është ajo që do t'ju tregojmë më poshtë!

Llojet e kontrolleve të largëta

Pajisja e kontrollit përbëhet nga një transmetues, nëpërmjet të cilit modeli dërgon komandat e kontrollit dhe një marrës i instaluar në një makinë, e cila kap sinjalin, e decodes atë dhe e transmeton atë për ekzekutim të mëtejshëm nga actuators: servos, rregullatorët Pajisja e kontrollit përbëhet nga një transmetues, nëpërmjet të cilit modeli dërgon komandat e kontrollit dhe një marrës i instaluar në një makinë, e cila kap sinjalin, e decodes atë dhe e transmeton atë për ekzekutim të mëtejshëm nga actuators: servos, rregullatorët. Kjo është mënyra se si makina shkon, kthehet, ndalet, nëse shtypni butonin përkatës ose kryeni kombinimin e duhur të veprimeve në telekomandë.

Prodhuesit e automobilave kryesisht përdorin transmetues të tipit të pistoletë kur konsoli mbahet në dorë si një pistoletë. Nën gishtin tregues është vendosur gazi shkaktojnë. Kur shtypni mbrapa (për veten), makina shkon, nëse shtypni përpara - ngadalësohet dhe ndalet. Nëse ju nuk bëni një përpjekje, shkaku do të kthehet në pozitën neutrale (të mesme). Nuk është një rrotë e vogël në anën e konsol - ky nuk është një element dekorativ, por mjeti më i rëndësishëm i kontrollit! Me të, kryhen të gjitha kthesat. Rrotullimi i timonit i rrotave i kthen rrotat djathtas, ndërsa rrotullimi i rrotës kthen modelin në të majtë.

Ekzistojnë edhe transmetues të llojit me levë. Ata mbahen me dy duar, dhe kontrollet bëhen me shkopinj të djathtë dhe të majtë. Por ky lloj i pajisjeve është i rrallë për makina me cilësi të lartë. Ato mund të gjenden në shumicën e pajisjeve ajrore, dhe në raste të rralla - në makinat e kontrolluara me radio të lodrave.

Prandaj, me një pikë të rëndësishme, se si të marrësh telekomandën në makinën e kontrolluar nga radioja, ne kemi zbuluar tashmë - kemi nevojë për një telekomandë të tipit pistoletë. Shkoni përpara.

Çfarë karakteristikash ju duhet t'i kushtoni vëmendje kur zgjedhni

Përkundër faktit se në çdo dyqan modeli ju do të jeni në gjendje të zgjidhni pajisje të thjeshta buxhetore, shumëfunksionale, të shtrenjta, profesionale, parametrat e përgjithshëm që ju duhet t'i kushtoni vëmendje janë:

  • frekuencë
  • Kanalet e pajisjeve
  • Gama e veprimit

Lidhja midis telekomandës për makinën në radio dhe marrësin sigurohet nga valët e radios dhe treguesi kryesor në këtë rast është frekuenca e bartësit. Kohët e fundit, modeluesit janë duke kaluar në mënyrë aktive tek transmetuesit me një frekuencë prej 2.4 GHz, pasi që praktikisht nuk është e ndjeshme ndaj ndërhyrjes. Kjo ju lejon të grumbulloni një numër të madh të makinave të kontrolluar nga radio në një vend dhe t'i nisni ato njëkohësisht, ndërsa pajisjet me një frekuencë prej 27 MHz ose 40 MHz reagojnë negativisht në praninë e pajisjeve të huaja. Sinjalet e radios mund të mbivendosen dhe ndërpresin njëri-tjetrin, për shkak të të cilit kontrolli mbi modelin është i humbur.

Nëse vendosni të blini një panel kontrolli në një makinë të kontrolluar nga radioja, me siguri do t'i kushtoni vëmendje indikacionit në përshkrimin e numrit të kanaleve (2 kanale, 3CH, etj.) Këto janë kanale kontrolli, secila prej të cilave është përgjegjëse për një nga veprimet e modelit. Si rregull, për të përzënë makinën, dy kanale janë të mjaftueshme - motori (gaz / frenim) dhe drejtimi i udhëtimit (kthehet). Ju mund të gjeni makina të thjeshta lodrash, në të cilat kanali i tretë është përgjegjës për kalimin e largët të fenerëve.

Në modelet e avancuara profesionale, kanali i tretë është të kontrollojë formimin e përzierjes në motor me djegie të brendshme ose të bllokojë diferencën Në modelet e avancuara profesionale, kanali i tretë është të kontrollojë formimin e përzierjes në motor me djegie të brendshme ose të bllokojë diferencën.

Kjo pyetje është interesante për shumë fillestar. Gama e mjaftueshme e veprimit, kështu që ju mund të ndiheni rehat në një sallë të gjërë ose në terren të ashpër - 100-150 metra, atëherë makina humbet shikimin. Fuqia e transmetuesve moderne është e mjaftueshme për të transmetuar komandat në një distancë prej 200-300 metrash.

Një shembull i një kontrolli të cilësisë, të buxhetit të largët për një makinë në një kontroll të radios është FlySky FS-GT3C . Ky është një sistem me 3 kanale që vepron në brezin 2.4 GHz. Kanali i tretë ofron më shumë mundësi për modelimin dhe zgjerimin e funksionalitetit të veturës, për shembull, ju lejon të kontrolloni fenerët ose të ndizni sinjalet. Ju mund të programoni dhe ruani parametrat për 10 modele të ndryshme të makinave në kujtesën e transmetuesit!

Revolucionarë në botën e kontrollit të radios - konsolet më të mira për makinën tuaj

Përdorimi i sistemeve të telemetrisë është bërë një revolucion i vërtetë në botën e makinave të kontrolluar nga radio! Modeli nuk ka më nevojë të mendojë se me çfarë shpejtësie zhvillohet modeli, cili është voltazhi i baterisë në bord, sa lëndë djegëse ka mbetur në rezervuar, temperatura ku motori është ngrohur, sa kthesa e bën etj. Dallimi kryesor nga pajisja konvencionale është se sinjali transmetohet në dy drejtime: nga pilotja tek modeli dhe nga sensoret e telemetrisë deri në konsol.

Sensorë miniaturë ju lejojnë të monitoroni gjendjen e automjetit tuaj në kohë reale. Të dhënat e nevojshme mund të shfaqen në ekranin e telekomandës ose në një monitor PC. Dakord, është shumë e përshtatshme që gjithmonë të jeni të vetëdijshëm për gjendjen "e brendshme" të makinës. Një sistem i tillë është i lehtë për tu integruar dhe i lehtë për t'u konfiguruar.

Një shembull i tipit të largët të avancuar   Spektrum DX3R Një shembull i tipit të largët "të avancuar" Spektrum DX3R . Appa punon në teknologjinë "DSM2", e cila siguron përgjigjen më të saktë dhe të shpejtë. Karakteristika të tjera dalluese përfshijnë një ekran të madh, i cili në mënyrë grafike tregon të dhënat për cilësimet dhe gjendjen e modelit. Spektrum DX3R konsiderohet më i shpejti në mesin e analogëve dhe është e garantuar që t'ju çojë në fitore!

Në dyqan online Planeta Hobby, ju lehtë mund të zgjidhni pajisjet për kontrollin e modeleve, ju mund të blini një telekomandë për një makinë të kontrolluar nga radio dhe elektronike të tjera të nevojshme: Përfituesit . sensorë të telemetrisë . servos dhe kështu me radhë Bëni zgjedhjen tuaj të drejtë! Nëse nuk mund të vendosni vetë, ju lutem kontaktoni, ne do të jemi të lumtur t'ju ndihmojmë!

Si të mos humbasësh zgjedhjen, dhe cilat veçori duhet t'u kushtohet vëmendje e veçantë?